Voor de geboorte een Babyshower organiseren

Een Babyshower vooraf aan de geboorte laten organiseren door Het Kraamfeestburo is een feestje voor de aanstaande moeder. Het voor de geboorte geven van een babyshower is een overgewaaide traditie uit Amerika, waarschijnlijk ooit ontstaan om aanstaande ouders in moeilijke tijden te ondersteunen met praktische spullen en ze voor te bereiden op het ouderschap. Deze van oorsprong Amerikaanse traditie is inmiddels ook in Nederland niet meer weg te denken.

Als Kraamfeestburo zijn we grote fan van babyshowers. Gewoon nog even tijdens de laatste weken van de zwangerschap gezellig samen zijn met je vriendinnen en je lekker laten verwennen met lekkernijen en cadeaus.

Wat is een babyshower?

Vandaag de dag wordt een babyshower georganiseerd om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten en haar te ‘overspoelen’ (vandaar de term ‘shower’) met cadeaus, voornamelijk voor de babyuitzet. Bovendien is het een mooi moment elkaar nog even uitgebreid te spreken voor de baby wordt geboren, want daar is straks waarschijnlijk even wat minder tijd voor.

Wie organiseert de babyshower?

Volgens de etiquette moet de babyshower georganiseerd worden door een groep goede vriendinnen, niet door een familielid. Maar eigenlijk is het niet belangrijk wie de organisatie op zich neemt. Vriendinnen, (schoon)moeders, (schoon)zussen, of collega’s: wie zich maar geroepen voelt kan het initiatief nemen om met ons contact op te nemen, we geven graag advies of een indicatie op de kosten.